Counting system

We zijn met een pilot project gestart bij onze klant Lamme Textielbeheer, genoemd een “counting system”. Hiermee wilden wij inzichtelijk krijgen of de productie behaald wordt. Het kan tenslotte diverse redenen hebben waarom de productie niet behaald zou worden, een aantal voorbeelden vind je hieronder:

  • Machine storingen
  • Nieuw personeel
  • Beperkte aanvoer van producten

Nadat het succes bereikt was met de pilot hebben wij opdracht gekregen om de volledige hal te voorzien. Hiervoor hebben wij een CSP (Control Starter Panel) geplaatst met de hoofdbesturing. Bij elke machinelijn is er een Remote IO (input/output) paneel geplaatst. Door het plaatsen van meerdere HMI’s (Human Machine Interface) heeft het personeel ook inzichtelijk of het doel bereikt wordt of niet. Het aantal HMI’s is afhankelijk van de machinelijn.

EKB – Hijskranen

In opdracht van EKB een aanpassing gerealiseerd op een bestaande hijskraan besturing. De eindklant was niet tevreden met de huidige besturing. In eerste instantie overige functionaliteit verwijderd en de besturing vereenvoudigd. Vervolgens hebben we opdracht gekregen de HMI per kraan te vervangen om hierop een duidelijke foutmelding te kunnen vermelden in plaats van slechts een foutcode. Hierdoor maakt het de dag van de operators een stuk aangenamer.